Pod okny TGM

V rámci kabaretu české státnosti Hoří v sadě rodném květ v Redutě Národního divadla v Brně, premiéra 15. prosince 2017. Režie Jan Frič, výprava Jan Štěpánek, dramaturgie: Lucie Němečková. Hrají: Petr Bláha, Jan Grundman, Dušan Hřebíček, Isabela Smečková Bencová, Elena Trčková, Štěpán Kamínský a Michal Bumbálek.

Inscenace Nejhodnějších medvídků, premiéra 2. listopadu 2018 ve Studiu Paměť. Režie a výprava Dan Vavřík. Hrají: Jitka Říhová, Ilona Semrádová, Jan Frič, Martin Kaiser, René Levínský, Jan Turner a Dan Vavřík.

Text hry tu.

Recenze Marcela Sladkowského v Divadelních novinách tu.

Recenze Michala Kašpárka ve Finmagu tu.

Recenze Luboše Marečka v Lidových novinách tu.

Blog Petra Burmy tu.

 

About mirobludny

Vystudoval teoretickou fyziku na ČVUT v Praze, získal doktorát z teoretické ekonomie na CERGE University Karlovy. Šest let přednášel na Universitě Alberta Ludwiga ve Freiburgu, v současnosti pracuje jako zástupce ředitele oddělení ESI Ústavu Maxe Plancka pro ekonomii v Jeně. Zabývá se teorií kooperativních a evolučních her a experimentální ekonomií. Je členem Game Theory Society a zakládajícím členem divadelního souboru Nejhodnější Medvídci, s nímž je spjata jeho tvorba. Jeho hry Ještě žiju s věšákem, čepicí a plácačkou (pseudonym Samuel Königgrätz) a Harila (Helmut Kuhl) byly zfilmovány Pavlem Göblem. Pod pseudonymem Šimon Olivětín píše pro děti. Světové premiéry jeho her jsou uváděny vesměs na scéně jeho domovského divadla Nejhodnější medvídci, často v koprodukci s Divadlem Na tahu. Za svého dvorního režiséra považuje Andreje Kroba, mimo něj ovšem jeho hry režírovali např. Hana Burešová, Radek Beran, Zdeněk Bartoš, Martin Františák, Michaela Homolová, Jakub Krofta, Petr Štindl, Marek Zákostelecký a další. Jeho hry byly přeloženy do angličtiny, němčiny, polštiny, ruštiny, běloruštiny, litevštiny a francouzštiny. Bludný žije střídavě v Durynsku a ve Vysočanech. Českého uměleckého života se účastní jen o víkendech. Zobrazit všechny příspěvky, jejichž autorem je mirobludny

Napsat komentář